L’Ajuntament d’Hostalric i Càritas signen un conveni per a la recollida de roba usada
- 04 Març 2020
El consistori instal·la nous contenidors d'Ecosol en tres punts de la vila amb l'objectiu de seguir ajudant aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral.
Ecosol, l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, es fa càrrec de la recollida de roba usada a Hostalric des d'inicis d'aquest any 2020 després que l'entitat sense ànim de lucre i l'Ajuntament hagin signat recentment un conveni de col·laboració. D'aquesta manera, Càritas assumeix la gestió d'aquesta tasca, substituint l'anterior organisme que se'n responsabilitzava.
Els contenidors d’Hostalric, que ja llueixen el color i imatge d'Ecosol, estan ubicats a l’avinguda Coronel Estrada, 315; al carrer Ravalet, s/n (Policia Local) i al carrer Turó de l’Home, s/n. Una vegada recollida la roba i els complements, el tèxtil que està en bones condicions es destina a programes socials i es posa a la venda a través dels canals solidaris de comercialització, com a les botigues de roba de segona mà. Els beneficis que se n’obtenen s’inverteixen íntegrament a programes destinats a persones en risc d’exclusió social ateses a Càritas.
La roba que no es pot utilitzar ni als robers ni en botigues de segona mà s’envia a la planta de gestió integral i valorització de Sant Esteve Ses Rovires, on es tria i es recicla. D’altra banda, Càritas també ofereix roba per a persones amb pocs recursos; l’horari d’atenció al rober públic és cada primer dijous de mes, de 9.30 a 11.30 hores, al local situat al carrer del Forn.
La voluntat de l'Ajuntament d'Hostalric és continuar sensibilitzant la població sobre el compliment dels objectius mediambientals europeus de reciclatge de residus tèxtils, al mateix temps que es posa en valor que les tasques per assolir-los les desenvolupin persones en situació de vulnerabilitat i, així, es doni un valor social al reciclatge.
La gerent d’Ecosol, Anna Güell, es mostra satisfeta “de poder disposar d’aquests punts de recollida de roba usada a Hostalric” i ha agraït “tant la col·laboració de l’Ajuntament com de Càritas Hostalric per ajudar-nos a fer créixer el nostre projecte, que ens permet seguir generant noves oportunitats de creació de llocs de treball social”. Güell ha recordat que, amb aquesta iniciativa, “s’amplia la vida útil de la roba i això és també una aposta per fomentar la reutilització i la reducció del consum de recursos”.
El projecte de gestió de roba usada, basat en l’economia circular, contempla tant les fases de classificació, reciclatge i reutilització de la roba, com l’acollida de persones en risc d’exclusió, la creació de llocs de treball d’inserció, la formació i l’acompanyament fins a la inserció en empreses de mercat obert.